Saturday, November 26, 2005

Sapnai Nov 26, 2005

Sapnas: Parkas
Sauleta diena, parkas, berods labai panasu i Raseinius. Ejau esfantuotu keliuku, praejau ledu kioskeli. Rankoje nesiausi kazkoki balta maiseli, tiksliai nezinau ko jis buvo prikrautas, bet ruosiausi ji ismesti. Priekyje manes ejo motina su mazdaug 6 metu sunum, as pasinaudojau jais, kad galeciau pasislepti nuo priekyje sedincios ant suoliuko ir rukancios sviesiaplaukes merginos. Berods mes buvome is matymo su ja pazystami.

Toliau pamaciau siuksliu konteinerius ir ismeciau savo maiseli. Grizinejau tuo paciu keliuku atgal ir pamaciau kazkokia tai zemes kasykla. Praejimas buvo labai keblus, kad nenukrisciau i vandeni turejau eiti palei siena, isikibes i juoda ir balta kabelius, kurie seke palei ta siena. Devejau piirstines, kuriu pirstai buvo nukirpti. Rankos buvo purvinos, gerai, kad turejau pirstines.

Kai priejau aklaviete – teko apsisukti atgal. Buvo jausmas, kad katik baigiau koledza ir man butu geriau dirbti programeriu.

Sapnas: Riesutai
Ejome riesutmedziu aleja su Aldona. Buvo riesutu sezonas, is ties daug rudu prinokusiu riesutu. Sviete saule. As nuskyniau viena riesuta nuo lazdyno pabandyti. Prakandau ir is jo isriedejo 3 riesutai, didesni, nei, kad galetu tilpti i toki kevala. Berods paragavau ir nuejome toliau. Alejai baigesi, o tolumoje matesi Nemuno slenis ir Kacergine kitame krante. Ant zemes voliojosi nuvirte lazdynai ir be galo daug sukirmijusiu riesutu. Kai pajudinau juos – sukilo vabzdziu pulkas.

Sapnas: Tevukas
Veiksmas Raseiniuose prie tevuko namu. Apsiniauke – tevukas dirba lauke, kasa zeme ar kazkatai – berods ruosia pamatus kitai statybai. Jis atrodo gana keistai: prisimerkes, kakta issikisusi, sunkiai orientuojasi. Pamojavau jam – pamate ne is pirmo karto. Is karto paprase, kad atnesciau jam atsigerti. Nuejau i garaza, ten stovejo 2 mineralinio vandens buteliai. Vienas pustustis, kitas pusiau pilnas. Perpyliau pustuscio turini i puspilni, tai kas netilpo isgeriau pats. Uzsukau salia buvusiu suluzusiu kamstuku. Apverciau buteli paziureti ar nebega, vanduo varvejo, ir as nuejau paeiskoti kito kamstuko. Paziurejau aukstyn, nes ten isgirdau savo sese su kazkuo kalbant. Atsibudau – uzrasiau sapna ir vis dar buvo jausmas, kad turiu nunesti tevukui vandeni.

Sapnas: Karves
Stovejau prie lango. Prilaikiau uzuolaida rankoj. Uz lango visai netoli matesi karve ir jos vaikas. Abu gyvuliai turejo nuostabias protingas akis ir grazias juodas blakstienas. Mano sese stovejo salia ir perspejo, jog jie gali issigasti manes. Kai vel zvilgtelejau pro langa abi karves jau buvo nusileide zemiau i balsvai melsva, turbut pienuota, pilna pagaliu vandeni.

Friday, November 25, 2005

Sapnai Nov 25, 2005

Sapnas: Pazintis
Maciau moters anketa www.pazintys.lt. Apie 30 metu amziaus.

Sapnas: Susitikimas su Vaikystes Draugais
Skridau miniatiuriniu kosminiu laivu, ant tiek mazu, jog jog jo dydis buvo kelis kart uz mane mazesnis ir as ne sedejau kabinoje bet laikiausi isikibes i jo sparna. Mes berods pasoveme kita erdvelaivi, kuris dabar jau buvo ant zemes ir pro juodo stiklo liukus matesi jo viduje besiblaskantys zmones, beje sveikut sveikuteliai. Apskridau ano erdvelaivio nemaza sparna ir nusilaidau i kazkoki vandens rezervara. Aplinkui buvo pilna marmuro statiniu, kurie savaime formavo vandens srove ir ant ju liejosi vanduo. Nors srove nebuvo didele ir vandens kiekis tebuvo 3 cm nuo pavirsiaus – stoveti ant sroves buvo sunku. Maciau aplinkui savo vaikystes draugus: 5-6 klases bendrausuoli Rolanda, kuriam buvo itin sunku kovoti su srove, nes jis buvo nestambus ir baikstus ir prigimties. Jis buvo iki puses nuogas ir nuolat kazka reke is baimes. Pamaciau, jog jis neislaikys ir sugriebiau is nugaros desine ranka per krutine, tikriausiai tokiu budu ji isgelbejau, nes veiksmas persikele i kita vieta.

Vis dar stovejome salia tu koriokliu, bet jau salia duru, kurios buvo padabintos ranku darbo vijomis. Salia ju stovejo mano pusbroliai Andrius ir Darius tokie, kokius as juos maciau gal 10 metu atgal, jauni ir linksmi. Darius buvo labai moteriskas, jo blakstienos buvo riestos, ilgos ir dazytos – sypsojosi. Kazka kalbejo angliskai, po to kai pagyriau, kad gerai kalba prakalbo rusiskai. Patapsnojau jam per galva, ir salia stovejes jo brolis Andrius nusijuoke savo iprastu zvengianciu juoku.

Sapnas: Susitikimas Kaime
Buvo be galo grazi diena. Matesi Nemuno slenis, kuri matydavau kasdiena isbeges i lauka savo kaime. Nemune prie dirbtinio pusiasalio matesi prirista raudona motorine valtis, zinojau jog joje yra mano tevas. Neiprasta buvo tai, jog visai salia manes stovejo nuostabus amfiteatras: mazmurines rausvos grindys ir laiptai, baltos kolonos, uzdengtas nuostabiu stogu. Mane suerzino keli besivoliojantys girtuokliai ant laiptu – jie spjaude ir ruke. Salia stovejo mano mama ir paprase, jog juos nuvyciau, nes jie tersia toki grozi. Nedelses ejau ju drausminti, pasakiau kazka tai labai neiprasto, kas juos is karto nuvijo, bet dabar neatsimenu ka. Po to pasilenkes paziurejau girtuokliu padaryta zala ir nuejau per amfiteatra. Viduje sutikau valytoja, aplinkui matesi jos darabas – svarios grindys.

Sapnas: Milziniskas Spenys
Sedejome su Kazimieru jo miegamajame. Buvo du televizoriai. Ketinau parodyti kazkoki filma per savo nesiojama kompiuteri per viena is tu televizoriu, sujungiau laidus. Per kazkuri kanala matesi neryskus vaizdas: aziete zurnaliste pasakojo apie savo plastine operacija. Vaizdas pradejo rysketi. Nusistebejau, kai jai netycia apsinuogino krutis is pasirode milziniskas spenys. Tada ji atkreipe i tai demesi ir pradejo su juo isdarineti ivairiausius triukus. Eme sutraukineti ji ir vel istempti. Galu gale jos spenys tapo toks ilgas, jog pradejo paneseti i peni.