Saturday, November 26, 2005

Sapnai Nov 26, 2005

Sapnas: Parkas
Sauleta diena, parkas, berods labai panasu i Raseinius. Ejau esfantuotu keliuku, praejau ledu kioskeli. Rankoje nesiausi kazkoki balta maiseli, tiksliai nezinau ko jis buvo prikrautas, bet ruosiausi ji ismesti. Priekyje manes ejo motina su mazdaug 6 metu sunum, as pasinaudojau jais, kad galeciau pasislepti nuo priekyje sedincios ant suoliuko ir rukancios sviesiaplaukes merginos. Berods mes buvome is matymo su ja pazystami.

Toliau pamaciau siuksliu konteinerius ir ismeciau savo maiseli. Grizinejau tuo paciu keliuku atgal ir pamaciau kazkokia tai zemes kasykla. Praejimas buvo labai keblus, kad nenukrisciau i vandeni turejau eiti palei siena, isikibes i juoda ir balta kabelius, kurie seke palei ta siena. Devejau piirstines, kuriu pirstai buvo nukirpti. Rankos buvo purvinos, gerai, kad turejau pirstines.

Kai priejau aklaviete – teko apsisukti atgal. Buvo jausmas, kad katik baigiau koledza ir man butu geriau dirbti programeriu.

Sapnas: Riesutai
Ejome riesutmedziu aleja su Aldona. Buvo riesutu sezonas, is ties daug rudu prinokusiu riesutu. Sviete saule. As nuskyniau viena riesuta nuo lazdyno pabandyti. Prakandau ir is jo isriedejo 3 riesutai, didesni, nei, kad galetu tilpti i toki kevala. Berods paragavau ir nuejome toliau. Alejai baigesi, o tolumoje matesi Nemuno slenis ir Kacergine kitame krante. Ant zemes voliojosi nuvirte lazdynai ir be galo daug sukirmijusiu riesutu. Kai pajudinau juos – sukilo vabzdziu pulkas.

Sapnas: Tevukas
Veiksmas Raseiniuose prie tevuko namu. Apsiniauke – tevukas dirba lauke, kasa zeme ar kazkatai – berods ruosia pamatus kitai statybai. Jis atrodo gana keistai: prisimerkes, kakta issikisusi, sunkiai orientuojasi. Pamojavau jam – pamate ne is pirmo karto. Is karto paprase, kad atnesciau jam atsigerti. Nuejau i garaza, ten stovejo 2 mineralinio vandens buteliai. Vienas pustustis, kitas pusiau pilnas. Perpyliau pustuscio turini i puspilni, tai kas netilpo isgeriau pats. Uzsukau salia buvusiu suluzusiu kamstuku. Apverciau buteli paziureti ar nebega, vanduo varvejo, ir as nuejau paeiskoti kito kamstuko. Paziurejau aukstyn, nes ten isgirdau savo sese su kazkuo kalbant. Atsibudau – uzrasiau sapna ir vis dar buvo jausmas, kad turiu nunesti tevukui vandeni.

Sapnas: Karves
Stovejau prie lango. Prilaikiau uzuolaida rankoj. Uz lango visai netoli matesi karve ir jos vaikas. Abu gyvuliai turejo nuostabias protingas akis ir grazias juodas blakstienas. Mano sese stovejo salia ir perspejo, jog jie gali issigasti manes. Kai vel zvilgtelejau pro langa abi karves jau buvo nusileide zemiau i balsvai melsva, turbut pienuota, pilna pagaliu vandeni.

1 Comments:

At 8:18 PM, Anonymous Anonymous said...

kodel gi ne:)

 

Post a Comment

<< Home